Cart 0

Vergoedingen
Sisters about Food is ingeschreven bij het Kwaliteitsregister voor Paramedici,  hierdoor is het in veel gevallen mogelijk de behandeling van een diëtistisch consult voor 75-100% vergoed te krijgen via jouw zorgverzekeraar. In de basisverzekering is een vergoeding van 3 uur per jaar voor dieetadvisering opgenomen. Het verschilt per zorgverzekeraar hoeveel je vergoedt krijgt, afhankelijk van jouw persoonlijke polisvoorwaarden.

Via de aanvullende zorgverzekering is vergoeding van extra uren voor dieetadvisering mogelijk. Per zorgverzekeraar verschillen de voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen. Daarom adviseren wij om voor het maken van een afspraak ook altijd eerst de polisvoorwaarden te raadplegen voor meer informatie over vergoedingen of bel je zorgverzekeraar en vraag naar de voorwaarden bij een ‘niet gecontracteerde diëtist’.

Eigen risico
Het kan zijn dat een gedeelte eerst van je eigen risico afgaat of dat je zorgverzekering om een verwijzing van de huisarts vraagt.

Betaling
Je ontvangt na je aanmelding een betaallink. De rekeningen dien je eerst zelf te betalen, hierna kun je deze nota opsturen naar je zorgverzekeraar voor de mogelijke declaratie. Voor een niet-gecontracteerde diëtist geldt een gemiddelde vergoeding van 75%, dit kan per zorgverzekeraar verschillen.

* Wij werken niet met contracten met zorgverzekeraars, omdat wij niet volgen hun protocollen willen werken. Op deze manier kan ik de kwaliteit die ik op dit moment aan cliënten bied bewaken en mijn zelfstandigheid bewaren.

Dieetkosten
Heb je een dieet gevolgd op voorschrift van een dokter of diëtist, dan mag je een vast bedrag voor deze kosten van jouw belastingaangifte aftrekken. Je hebt een dieetbevestiging nodig van de diëtist als de Belastingdienst erom vraagt. Deze bevestiging hoeft niet met de aangifte meegestuurd te worden.
In de dieetlijst staan vaste bedragen voor jou dieet. Wanneer jouw dieet hier niet tussen staat, kun je helaas geen bedrag aftrekken.  Lees voor meer informatie de website van de Belastingdienst.

Tarieven
Voedingsplan €75,-
Eenmalig consult: €95,-
6 maanden saf-traject €350,-
12 maanden saf-traject €650,-