Betaling

Voor het eerste consult ontvang je per e-mail een factuur. Je hebt de keus om eenmalig te betalen of in termijnen. Na betaling aan Sisters about Food  kun je de factuur indienen bij jouw zorgverzekeraar voor een eventuele vergoeding.  Sisters about Food is ingeschreven bij het Kwaliteitsregister voor Paramedici,  hierdoor is het in veel gevallen mogelijk de behandeling van een diëtistisch consult voor 75-100% vergoed te krijgen via jouw zorgverzekeraar. Het verschilt per zorgverzekeraar hoeveel je vergoedt krijgt. In de basisverzekering is een vergoeding van 3 uur per jaar voor dieetadvisering opgenomen.

Via de aanvullende zorgverzekering is vergoeding van extra uren voor dieetadvisering mogelijk. Per zorgverzekeraar verschillen de voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen. Daarom adviseren wij om voor het maken van een afspraak ook altijd eerst de polisvoorwaarden te raadplegen voor meer informatie over vergoedingen.  
Let op: het eigen risico wordt eerst aangesproken.

Dieetkosten

Heb je een dieet gevolgd op voorschrift van een dokter of diëtist, dan mag je een vast bedrag voor deze kosten van jouw belastingaangifte aftrekken. Je hebt een dieetbevestiging nodig van de diëtist als de Belastingdienst erom vraagt. Deze bevestiging hoeft niet met de aangifte meegestuurd te worden.
In de dieetlijst staan vaste bedragen voor jou dieet. Wanneer jouw dieet hier niet tussen staat, kun je helaas geen bedrag aftrekken.  Lees voor meer informatie de website van de Belastingdienst.