SAF

Waar kunnen wij bij helpen?

Allergieën
Astma & COPD
Darmklachten
Diabetes
Eetstoornissen
Gewichtsproblemen – ondergewicht / overgewicht
Hoge bloeddruk, hoog cholesterol, hart- en vaataandoeningen
Sportvoeding
Plantaardige voeding
Zwangerschapsvoeding

(online) diëtist

Skype
Op locatie / huisbezoek
Gezonde hotspots
Actieve begeleiding / wandeling

- De keus is aan jou!

LRG_DSC04907.jpg

WERKWIJZE

Een lifestyle verandering is maatwerk. Wij proberen daarom zo goed mogelijk te luisteren naar jouw wensen en doelen. Tijdens het eerst kennismakingsgesprek brengen wij jou wensen en doelen zo goed mogelijk in kaart. We starten met het bijhouden van een voedingsdagboek en zullen vervolgens tijdens de begeleiding analyseren, puzzelen en doorvragen. 

1. eerste consult

Na het kennismakingsgesprek volgt het eerste consult van ongeveer 60 minuten. Tijdens dit consult zullen wij een intakeformulier invullen, waarin wij o.a. jouw klachten doornemen, voedingspatroon en leef- en werkomstandigheden (activiteit & energieniveau) om vervolgens jouw doelstelling(en) helder te formuleren. Vervolgens zullen we ook het voedingsdagboek bespreken & analyseren. Tijdens het eerste consult proberen wij al gelijk een aantal praktische verbeterpunten mee te geven door nieuwe strategieën te bedenken en aan te leren. Tot slot krijg je een werkboek met leuke opdrachten mee naar huis en plannen we, indien gewenst, een vervolgconsult voor over 2-3 weken.

2. vervolgconsult(en)

Vervolgconsulten zullen zo'n 30 minuten duren. We bespreken tijdens dit consult jouw nieuwe ervaringen en de vordering. We bespreken lastige situaties en stellen zo nodig doelen en/of strategieën bij.  Ook is er tijdens dit consult tijd voor vragen. Vastgeroeste gewoontes veranderen is niet eenvoudig omdat deze vaak aangeleerd zijn. Daarom zullen wij jou actief  begeleiden met het aanpassen, variëren en het volhouden van jouw nieuwe leefstijl. 

Per consult kijken we we weer opnieuw naar de voortgang. Vastgeroeste gewoontes zijn vaak aangeleerd, waardoor het veranderen niet eenvoudig is. We zullen jouw daarom actief begeleiden met het aanpassen en volhouden van nieuwe strategieën van jou nieuwe leefstijl tot je het eigen hebt gemaakt. Denk aan bewustwording, kennisvergroting & praktische handvaten. We werken in kleine stapjes met als doel effectieve, kleine en persoonlijke veranderingen. Te snelle aanpassingen zorgen er namelijk sneller voor dat je weer terugvalt in oude gewoontes. Van een lifestyle verandering een gewoonte maken, is een leerproces en is tijd nodig.