Schijf for Life

Plantaardige diëtist Nadine werkte mee aan de totstandkoming van de Schijf For Life

Plantaardige diëtist Nadine werkte mee aan de totstandkoming van de Schijf For Life

Afgelopen week werd de ‘Schijf for Life’ gelanceerd, waar wij onze bijdrage aan hebben geleverd in samenwerking met Armanda Grovers en een groep plantaardige diëtisten (Lobke Faassen, Wendy Walrabenstein, Priscilla Weterings, Yana van Maarseveen, Lieke Angenent & Shirley Brouwers).
Ik had nooit verwacht dat de Schijf For Life zo groots opgepakt zou worden door de media. We hebben hierop vele positieve reacties mogen ontvangen van diëtisten en andere gezondheidsprofessionals.

De Schijf for life – een plantaardig alternatief voor de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum - omvat een wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies voor zowel mensen die graag gezond willen leven als klimaatverandering & dierenleed tegen willen gaan. Wij vinden het als groep vooruitstrevende diëtisten belangrijk dat er voor deze enorm toenemende groep mensen informatie beschikbaar wordt gesteld met betrekking tot een volwaardig plantaardig voedingspatroon en dat argumenten die het Voedingscentrum aanhalen zoals ‘ingewikkeld’, ‘niet haalbaar’ of ‘risico op tekorten’ omzeild worden. Want het Voedingscentrum maakt mensen onnodig bang en het houdt daarnaast misverstanden in stand dat plantaardig extreem is en tot verschillende deficiencies lijdt. De groeiende groep met interesse voor een (overwegend) plantaardig voedingspatroon kan heel goed zelf bepalen wat haalbaar is of niet op basis van eerlijke en betrouwbare informatie. Vanuit dit idee en vanuit ons streven Nederland duurzamere voedingskeuzes te laten maken is daarom de Schijf for Life ontwikkeld.

Plantaardig eten hoeft absoluut niet gevaarlijk, incompleet of ingewikkeld te zijn, maar zorg dat je goed geïnformeerd bent wanneer je besluit over te stappen op een plantaardig voedingspatroon. Lees je goed in en plan een afspraak bij een kundige diëtist. Een onbewerkt (overwegend) plantaardig voedingspatroon is een van de meest effectieve en onmisbare wapens in de strijd tegen klimaatverandering, het in stand houden van de biodiveriteit en om chronische ziekten tegen te gaan en daarmee zorgkosten terug te dringen!

Plantaardige diëtisten presenteren de Schijf for Life

Plantaardige diëtisten presenteren de Schijf for Life