Vegan black bean brownies

IMG-7669.jpg

Porties: 12-16 stuks
Gang: Tussendoortje
Bereidingstijd: 10 min ( + 30 minuten oventijd)
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Keukengerei: keukenmachine, oven, ovenschaal of cakevorm


Dit recept is alweer een paar jaar oud en verzon Eline in voormalig lunchroom Quinta Verde om foodwaste tegen te gaan met leftover zwarte bonen. Afgelopen week vroeg ik (Nadine) of Eline nog een goed een brownie recept wist. Et voila! Tijd om dit recept uit te schrijven voor jullie!

Ingrediënten
300 gram medjouldadels (in water geweekt)
200 gram zwarte bonen
100 gram havermeel (of 100 gram gemalen havermout)
50 gram cacaopoeder
50 gram (kokos)olie
1 el lijnzaad (in water geweekt)
2 tl vanille extract
1 tl baking soda

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ovenschaal of cakevorm met bakpapier.
2. Laat de bonen goed uitlekken en spoel schoon.
3. Maak eventueel zelf havermeel met 100 gram havermout door de havermout een minuut lang te blenden in een keukenmachine.
4. Ontpit alle dadels en doe samen met de bonen en de rest van de ingrediënten in de keukenmachine. Blend alle ingrediënten totdat er een gladde massa ontstaat. Controleer goed de structuur en proef het beslag voor je het in de oven doet. Niks is rauw en je kunt ook direct bepalen of het beslag zoet genoeg is voor jou. Zo niet kun je extra dadels toevoegen.
5. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm en zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownie ongeveer 20-25 minuten. De brownie mag nog best een beetje sticky/zacht zijn in het midden. Haal de brownie uit de oven en laat afkoelen.

IMG-2788.jpg