Chocolate & almond bars

IMG_0565.jpg

Porties: 12 repen
Gang: snack
Bereidingstijd: 10 minuten
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Keukengerei: keukenmachine, ovenschaal, kleine en grote pan

Deze snack is een perfect tussendoortje, tijdens werk, bij de koffie of na het sporten. Er wordt aangeraden om dagelijks te variëren met verschillende soorten noten en zaden. Noten bevatten eiwitten en leveren daarnaast ijzer, vitamine E en vitamine B1. Daarnaast bevatten noten ook veel onverzadigd vet. Ongezouten noten beschermen tegen hart- en vaatziekten. Dit komt doordat onverzadigde vetten onder andere het LDL-cholesterol verlagen. Meer weten over vetten? Lees dan ook eens dit artikel van afgelopen week: ‘Hoe gezond of ongezond zijn roomboter of kokosvet nu echt?



Ingrediënten

250 gram medjoul dadels
200 gram amandelen
100 gram hazelnoten
4 eetlepels lijnzaad
2 eetlepel kaneel
50 gram pure chocolade >85%

Bereidingswijze

  1. Doe de dadels samen met de amandelen, lijnzaad en kaneel in de keukenmachine en mix een aantal minuten. Houd een handje amandelen apart voor de garnering.

  2. Wanneer alles is fijngemalen verdeel je het over de helft van een ovenschaal met een laag van ongeveer 1,5 cm dik. Duw het goed aan en zet de schaal een aantal minuten in de koelkast zodat het mengsel wat harder wordt.

  3. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Haal de schaal uit de koelkast en snijd 12 repen uit het geheel met een scherp mes. Schep de chocolade uit de pan met een lepel en verdeel kruislings over de repen.

  4. Hak de overgebleven amandelen fijn en garneer over de repen.

  5. Laat de repen een kwartier afkoelen zodat de chocolade hard wordt. Bewaar de repen in de vriezer.

Wij gebruikte voor dit recept de lekkerste biologische dadels, namelijk die van Yogi & Yousef De dadels hebben van nature een romige caramel smaak en worden verbouwd zonder pesticiden, additieven en toegevoegde suikers. Met de code 'sistersaboutfood10' ontvang je 10% korting op jouw bestelling!

IMG_0571.jpg
IMG_0567.jpg